Какво да избера лаптоп или компютър 2

Какво да избера лаптоп или компютър 2

Какво да избера лаптоп или компютър 2


Преди да направите избор между компютър и лаптоп, трябва да вземете предвид предназначението на устройството:

За деца в училище. Ако потомството е по-склонно да придобива знания в училище, а не да прекарва време с модерни „играчки“. Тогава, разбира се, е по-добре за него да си купи лаптоп (нетбук). Това ще даде възможност да занесете устройството в учебно заведение и да го използвате в учебния процес. За тези деца, които са фенове на компютърните забавления, разбира се, най-добрият подарък ще бъде стационарен „компютър“. Несъмнено съвременните лаптопи имат отлични технически характеристики, но въпреки това струват повече в сравнение с компютри с подобна мощност.

За пенсионери. Очевидно в този случай изборът ще трябва да бъде направен в полза на лаптоп. Не е тайна, че сред днешните пенсионери от двата пола има доста „напреднали“ потребители. Ето защо лаптоп със средна мощност, а може би и малко над средната, е идеален за тях. Характеристиките на такова устройство ще гарантират стабилна работа, а цената му ще бъде оптимална по отношение на съотношението цена-качество.

Единственото нещо, на което трябва да обърнете специално внимание, е размерът на монитора. В никакъв случай не вземайте „лаптоп“ за възрастни хора с малък екран (под 17”)! Лаптопът ще внесе допълнителни цветове в живота на пенсионер, ще подобри удоволствието от общуването със семейството и приятелите, ще освежи свободното време и ще добави комфорт към апартамент или селска къща.

За киномани и любители на общуването в социалните мрежи.

За тази категория потребители лаптопът ще осигури цялата необходима функционалност, варираща от популярни онлайн кина до Skype, месинджъри и социални мрежи.

Какво да избера лаптоп или компютър 2

За геймъри. Тази категория е много чувствителна към техническите характеристики на компютъра, тъй като те имат решаващо влияние върху възможността за участие в съвременните компютърни „играчки“. Въз основа на това изборът на геймърите е компютър, без опции. Между другото, някои от тях дори допълнително купуват мощен лаптоп, за да увеличат максималното време, прекарано в играта.

Изборът на компютър и лаптоп днес не е много трудна задача поради огромния брой предложения на модели от различни ценови категории. Между другото, персонален компютър може да бъде закупен като готов пакет или да бъде сглобен независимо от основните компоненти според вашите предпочитания.

Какво да избера лаптоп или компютър

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги

Loading...