Как да ускорите Android телефона Част3

Как да ускорите Android телефона Част3

Как да ускорите Android телефона Част3

Стъпка 2. Настройки на Android

Първата стъпка е да конфигурирате режима на захранване. Най-често има 2 вида меню за настройка на режим на захранване:

Настройки-> Захранване-> Режим на захранване
трябва да изберете “Висока производителност
или
Настройки-> Пестене на енергия
трябва да изберете “Производителност”

В Android 4.0+ трябва да ускорите графичната подсистема:

Настройки-> За разработчици-> поставете отметка в полето „Ускоряване на графичния процесор“

Android приложенията се актуализират всеки ден, автоматичното актуализиране трябва да бъде деактивирано, а важните приложения ръчно актуализирани чрез Google Play. Тази процедура спестява трафик, живот на батерията и улеснява системата.

За да ускорите телефона, живите тапети трябва да бъдат премахнати от стартовия екран и от системата. Също така премахнете неизползваните джаджи и преки пътища от стартовия екран. В Google Play можете да деактивирате автоматичното поставяне на джаджи и преки пътища, както следва: Настройки-> изчистете квадратчетата за отметка от „Добавяне на икони“

Как да ускорите Android телефона Част3

Стъпка 3. Допълнително надграждане на устройството с Android

Както можете да видите, подобряването на характеристиките на таблет или смартфон с операционна система Android не е трудно. Не отнема много време или сериозни инвестиции. Но много игри и приложения ще започнат да работят по-бързо.

В същото време графичният процесор се адаптира към много игри. Но някои приложения могат да откажат да работят. В някои устройства изброените менюта може да не се появят. Може би производителят вече ги е оптимизирал.

В Android 2.3 и по-нови версии е по-добре да премахнете синхронизацията с услуги, които не използвате: Настройки-> Акаунти и синхронизация, а в раздела „Управление на акаунти“ изключете синхронизацията с всички ненужни услуги.

За да деактивирате автоматичното актуализиране, отидете на „Google Play-> Настройки-> Автоматично актуализиране“ и изберете „Никога“. За да работи актуализацията само ако е свързана Wi-Fi, а не мрежата на оператора, трябва да зададете стойността „Актуализиране само чрез Wi-Fi“, това ще спести трафик и ще удължи живота на батерията.

Препоръчително е да изключите анимацията: Настройки-> Екран-> Анимация-> „Без анимация“ или Настройки-> За разработчиците намерете елементите, свързани с анимацията, и задайте стойностите на „Деактивиране на анимацията“ или „Без анимация“.

Как да ускорите Android телефона Част3

Изключете GPS и геолокацията, те постоянно „висят“ на заден план и безпощадно разреждат батерията. Използвате ли ги често? Отворете Настройки-> Координати („Местоположение“ или „Данни за местоположението“ и т.н.) и премахнете отметката от всички квадратчета.

В повечето Android джаджи информацията се съхранява на външни карти с памет.

Скоростта на устройството като цяло зависи от скоростта им. Скоростта на запис / четене на MicroSD се маркира с класове (2, 4, 6, 10). Числото показва приблизителната скорост в мегабайти в секунда. Микро SD картите от клас 10 и UHS (Ultra High Speed) формати са предпочитани. Производителността на телефона значително ще се ускори.

Как да ускорите Android телефона (Част 1)

Как да ускорите Androida (Част 2)

Изработка на уеб сайт и/или магазин

Компютърен Сервиз

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.