Сглобяване на нов компютър

Сглобяване на нов компютър

Статията е насочена към хора, които искат да купят, сглобят или надстроят компютър. Но не са добре запознати с това и се страхуват, че продавачът може да не им даде това което искат. А това за което той ще получи максимален бонус. Примерно покупка от Технополис, Техномаркет и подобни магазини.

Нека започнем с предразсъдъците и заблудите, с които определено ще се сблъскате, когато избирате компютър.

-Сглобен или марков компютър.

Не вярвайте на онези продавачи които твърдят, че компютър произведен на Запад, тоест марков, работи по-добре от сглобен с правилните части от хора с опит в това.

Компонентите във вносните компютри са еднакви, но цената е по-висока и възможността за модернизация е по-малка. За редица части е важно ако не марката, то със сигурност производителят. И няма значение къде компанията е произвела този артикул. Качеството е гарантирано от производителя. Сглобяване на нов компютър.

-Използваните компютри работят по-зле от новите.

Има хора които твърдят, че електрониката не се влошава, че вероятността за повреда е висока само за първите дни след покупката. Това не е напълно вярно.

Факт е, че един съвременен компютър има много механични части. Това са охладителните системи на захранването, дънната платка и видеокартата, устройството за четене на дискове, твърдият диск на който се съхранява цялата информация. Всички те имат собствен ресурс и този ресурс изобщо не е безкраен.

Вероятността от повреда на чиповете е много малка, но кондензаторите които с времето изсъхват, са доста често срещан проблем.

Ако ви се предложи да закупите стар компютър, който е на година или две – това не е лошо. Но не е препоръчително да купувате компютър на повече от 3 години, дори да е марков и на ниска цена.

Сглобяване на нов компютър

Препоръчителното е да отделите време и средства и да изберете най-доброто на най ниска цена. Ако нямате достатъчно време нашите специалисти ще направят това вместо Вас. А вие ще спестите време и пари.

Свържете се с нас във Facebook

Sony Playstation Ремонт – почистване и смяна на хард диск, както и други ремонти на различни настолни и портативни конзоли

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник