Избор на кутия  и захранване

Избор на кутия и захранване

Много важен елемент е изборът на захранване, проблемите с него в много случаи водят до повреда на компютърът. Тук, освен загубеното време, можете да загубите и пари. В най-лошия случай, захранването може да “изгори” не само себе си, но и целият компютър. Това не се случва често, но не толкова рядко, колкото бихме искали.

Основната характеристика на захранването е мощността. За повечето компютри 450 вата са достатъчни, за игри и допълнителни устройства ще са ви нужни поне: 500-800 вата. За да не плащате допълнителни пари, консултирайте се със специалист. Това ще ви помогне да направите правилния избор.

Избор на кутия и захранване.
Добрите марки са Zalman, CollerMaster, Fortron и Thermaltake. Обърнете внимание и на шума от захранването, то има вентилатор за охлаждане и е по-добре, ако не е 8, а 12 см в диаметър.

Сред производителите на PSU могат да се препоръчат Cooler Master и FSP. Забелязва се и Termaltake, които произвеждат освен обикновени и абсолютно безшумни PSU устройства. Например, ще кажа, че евтиното захранване тежи почти наполовина, отколкото качественото. Уверявам ви: такава разлика в теглото се дължи не на използването на авиационни сплави, а на криминалната икономика и безскрупулни производители.

Избор на кутия и захранване

Днес стойностите започват от 300 и достигат 600-800-1200 вата за игрални системи с две видеокарти. Често блокирането на компютъра се свързва с лошо охлаждане, за това обърнете внимание на шума, генериран от охлаждащите вентилатори. Най-шумният от тях е на централния процесор. Не забравяйте да отваряте кутията на компютъра поне веднъж годишно и да премахнете натрупания прах от нея. Това се прави най-добре с прахосмукачка и четка. По правило в случая има места, където можете да поставите допълнителни вентилатори за охлаждане на компютъра.

Избор на твърд диск

Избор на дънна платка

Избор на процесор

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник