Избор на процесор

Избор на процесор

Избор на процесор. Днес архитектурата на процесора, броят на ядрата, големината на буферната памет и мощността на интегрирания видео адаптер започнаха да играят значителна роля. Това, което не се е променило, е ценовата политика на компаниите, които ги издават: едната е Intel, а другата е AMD.

Няма спор, че Intel е по-добър от AMD, но като правило процесор AMD с подобна производителност е малко по-евтин.

Въпреки че обикновено дънните платки за AMD са малко по-скъпи от дънните платки за процесори на Intel, общо взето, базираната на AMD система ще бъде малко по-евтина. Броят на ядрата. 

Скоростта на компютъра зависи не само от процесора. В игрите много зависи от видеокартата, докато работата с данни – от HDD (SSD). Струва си да разгледаме скоростта на процесора в различни тестове.

Вградена графична карта. Бюджетно решение за почти всички задачи с изключение на игри и специални програми. Това интегрирано решение спестява енергия и като цяло подобрява надеждността на компютъра.

Последните процесори на Intel Comet Lake-S ще се появят през април 2020 г. И вече с нов сокет LGA1200, за разлика от сегашния LGA1151. Което, разбира се, е много неприятно. Собствениците на добри дънни платки от настоящото поколение трябва да закупят както процесор, така и дъно (планирани са 4 нови чипсета: H410, Q470, Z490 и W480).

Избор на процесор. 

Моделите на процесорите с индекси Q и W са предназначени за вградени устройства, Z – решения от най-висок клас за ентусиасти и H – бюджетни модели. Новите решения са с поддръжка на PCIe 3.0, Wi-Fi 6, USB 3.2 Gen 2×1, разширени възможности за овърклок на процесора и паметта, както и подобрена дискова подсистема и звук. Най-добрият Intel Core i9-10900K ще ускори до 5.1 GHz в едно ядро.

 Базовата му тактова честота ще бъде 3,0 GHz. AMD Ryzen 4000 7-нм производствен процес, базиран на архитектурата Zen 2. Процесорите Zen 3 и хибридните процесори Ryzen 4000 ще продължат да използват текущото поколение AM4 гнездо. 

Появата на процесорните гнезда от нов тип се очаква едва през 2021 г. с прехода към Zen 4. Ако срещнете проблем, докато използвате вашия лаптоп, свържете се с сервизния център на “CREATIVE SOLUTION SERVICES LTD”. 

Опитните специалисти ще проведат безплатна диагностика, ще установят причината за повредата и ще предложат най-доброто решение за нейното отстраняване.

За допълнителна информация и промоции посетете страницата ни във Facebook

Захранване лаптоп Ремонт

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник