Динамични блокове в AutoCAD

Динамични блокове в AutoCAD

Динамични блокове в AutoCAD, AutoLISP, Annotative.

Едва ли вече има потребител на AutoCAD, който не може да ползва в своята работа блокове. Все повече хора са запознати с предимствата на класическите статични блоковете. Не така обаче стои въпроса с динамичните блокове за огромно съжаление. Въпреки, че AutoCAD предоставя възможност за работа с динамични блокове от 2006 година все още много малко хора са запознати с тях. И така: Какво представляват динамичните блокове? Голямото предимство на динамичните блокове пред статичните такива е, че те на практика могат да заменят много множество обикновени класически блокове.

Един динамичен блок позволява смяна на визуализацията, промяна на размера, ъгъла на завъртане, огледално преместване и т.н. Всичко това се осъществява лесно и интуитивно с помощта на допълнителни манипулатори. Дефинирането на самите динамични блокове става с добавяне на параметри към които се прикача съответно действие. В допълнение към това има възможност за налагане на геометрични ограничения, което допълнително увеличава гъвкавостта на динамичните блокове. Може би звучи сложно, но не е чак толкова. А и всяка минута заделена за изучаването им ще се отплати веднага.
Повишете своята производителност. Научете се да ползвате динамични блокове. Запишете се на курс по AutoCAD.Свържете се с НАС. Повече информация за динамичните блокове, както и други интересни и ефективни техники за работа в AutoCAD, AutoLISP, Annotative. може да откриете във facebook

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.