Как да криптираме данни в Android

Как да криптираме данни в Android

Как да криптираме данни в Android

Ако поради някаква причина след като сте прочели статията не успеете да се справите или изпитвате затруднения със защитата на вашата информация можете да се свържете с нас. Ние ще извършим процедурите вместо вас. Като ще бъдете напълно сигурни ,че няма да изгубите ценна информация и няма да повредите вашето устройство.

Ако погледнете от страната на сигурността, вашият смартфон е пълен с важна лична информация и едва ли бихте искали тя да попадне в грешните ръце. За да направите ситуацията по-благоприятна, помислете за своя имейл, SMS съобщения, запазени номера,кредитни карти, лични снимки и други чувствителни данни.

Никой не би искал да бъде в ситуация, в която непознат ще се възползва от тези данни. Това е основната причина, поради която стигаме до различни методи за защитата на нашия телефон или таблет, а криптирането на данните е основното средство за защита.

Какво е криптиране?

Шифроването е обратим процес на преобразуване на данни в нечетлива форма за всички лица, с изключение на тези, които знаят как да ги декриптират. Единственият начин за връщане на данни в четима форма е декриптирането им обратно с помощта на правилния ключ.

Крадец може да поеме контрола върху вашия смартфон или таблет и да получи достъп до лични данни, но ако данните са криптирани, това ще бъде просто набор от безполезни безсмислици, които той не може да чете.

Как да криптираме данни в Android

Шифроването на Android е много проста процедура. Моля, обърнете внимание, че на различни устройства менютата за криптиране могат да бъдат разположени на различни места.

Първо задайте парола или ПИН код, за да заключите екрана. Тази парола или ПИН код ще бъде част от ключа за декриптиране на данните, важно е да го зададете преди да започнете криптиране.

След като зададете ПИН или парола, отидете в подраздела на главното меню „Защита“ и изберете „Шифроване на телефона“ или „Шифроване на таблета“. На различни устройства менюто за криптиране на данни може да бъде разположено на различни места, например в HTC One то се намира в секцията „Памет“ на главното меню.

Как да криптираме данни в Android

Процесът на шифроване отнема много време, така че е важно батерията ви да е напълно заредена. Ако мощността на батерията е недостатъчна, ще получите известие преди да започнете криптиране.

Ако всичко е готово, щракнете върху бутона в долната част на екрана „Шифроване на телефона“ или „Шифроване на таблет“. Тук телефонът ви ще поиска парола или ПИН код, въведете го за потвърждение. Отново се появява предупредително съобщение, щракнете върху бутона „Шифроване на телефона“.

Устройството ви ще се рестартира и едва тогава ще започне криптирането. На екрана ще видите индикатор за напредък на криптирането. Докато процесът на криптиране работи, не се опитвайте да извършвате никакви действия; ако прекъснете процеса на криптиране, може да загубите всички или част от данните.

Как да криптираме данни в Android

След като шифроването приключи, телефонът (таблетът) ще се рестартира и ще трябва да въведете парола или ПИН код, за да декриптирате всички данни. След въвеждането на паролата всички данни се декриптират и Android се зарежда.

Шифроване на външна SD карта

Някои устройства, например Galaxy S3 и Galaxy S4, позволяват криптиране на данни дори на външни устройства – SD карти с памет.

Обикновено имате възможност да изберете кои файлове на картата с памет да кодирате. Имате следните опции за криптиране: цялата SD карта, включвайте / изключвайте мултимедийни файлове или криптирайте само нови файлове.

Как да криптираме данни в Android

Данните, които сте шифровали на SD картата, ще бъдат невъзможни за четене на друго устройство с Android. Някои устройства ще съобщят, че картата с памет е празна или има неизвестна файлова система.

Преминаване Windows 7 към Windows 10

Услугите на НАП, какъв компютър?

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.