FreeNAS възстановяване ZFS

FreeNAS възстановяване ZFS

FreeNAS възстановяване на ZFS. Поправка на повредени файлове.

На всички ни се случва да правим грешки. Дали ще изтриете файл по невнимание или умишлено, има шанс да го възстановите. Основното правило при възстановяване на изтрити данни е да се действа колкото може по-бързо. Защото ако бъде записана информация върху изтрити файлове, то тогава възстановяването ще бъде невъзможно. Друга особеност при възстановяването е, че трябва да разполагате с два диска или пък дискът да е разделен поне на два дяла – никога не трябва да възстановявате файловете в същия дял, където се намира оригиналният файл.

FreeNAS e безплатен и с отворен код софтуер за мрежово запаметяващо устройство (NAS). Базиран на операционната система FreeBSD и файловата система OpenZFS. Разпространява се под услоята на BSD лиценза и работи върху x86-64 хардуер. FreeNAS поддържа Windows, OS X и Unix клиенти, както и различни източници на виртуализация, като XenServer и VMware използвайки CIFS, AFP, NFS, iSCSI, SSH, rsync и FTP/TFTP протоколи.

Recovery files поправка.

FreeNAS се управлява, чрез цялостен уеб интерфейс

, който се допълва от минималистична shell конзола (команден интерпретатор), която обработва основните административни функции. Уеб интерфейсът поддържа конфигурация на storage pool (общ логически дял за съхранение, състоящ се от група физически дискове), управление на потребителя, конфигурация на споделянето и поддръжка на системата.

Вградено в поддръжката на системата, FreeNAS може да се зарежда от USB Flash устройство или SATA DOM. Зареждащото се изображение (файл) е конфигурирано с помощта на USB Flash / CD-ROM стартиращ инсталатор. Операционната система FreeNAS е напълно независима от своите дискове за съхранение, което позволява настройките на базата данни и криптиращите ключове да бъдат архивирани и възстановявани върху нова инсталация на операционната система. Това разделяне също така дава възможност системните ъпгрейди на FreeNAS да бъдат изпълнявани през уеб интерфейса. Recovery files поправка.

Уеб интерфейс с възможност за SSL криптиране – SSL (Secure Sockets Layer) – тип криптиране, което се използва от SMTP сървъра. Той създава криптирана връзка между уеб сървъра и браузъра, за да защити информацията от подслушване, подправяне и т.н.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Офис - Перник
Сервиз - София - Център
Офис - София - Център
Склад - София
Офис - Владая