Избор на твърд диск

Избор на твърд диск

Избор на твърд диск

По-голямата част от всички твърди дискове се произвеждат под търговските марки: Seagate, Western Digital (WD), Toshiba, HGST и Fujitsu. През последните години имаше няколко покупки и придобивания и сега е трудно да се разбере кой, кой е.

(SSD) се произвеждат от компании свързани с производството на памет (Micron, Kingston, Samsung, A-Data и др.). Най-добрите твърди дискове са на Seagate и Western Digital. От SSD дисковете най-добрите са Intel, по-пъргавост – Samsung и бюджетните – Кингстън.

Никога не купувайте твърд диск с лоши сектори. По-добре е да го изхвърлите веднага, краят му е предварително определен. Ако чуете странни звуци по време на работата му, те също ще завършат със загуба на вашите данни рано или късно.

Избор на твърд диск

Как да изберем обем? Ако искате да знаете оптималния обем – разделете цената на твърдия диск на големината му и ще получите цена на GB. Съответно сами можете да определите кой точно диск е по изгоден по правило колкото е по голям толкова по евтин е докато не стигнете до последните модели като капацитет , там вече цената става по висока отколкото при по старите. И винаги имайте в предвид ,че един диск никога не стига и той не е бездънен. Вземете този който най-много подхожда на бюджета ви.

Днес почти всички производители произвеждат няколко линии твърди дискове за настолни компютри. Обикновено това е „зелена“ серия – по-бавна, по-тиха и по-евтина, обикновена серия – т.е. за всички и специални серии за графични станции и сървъри. Все още има дискове за видеонаблюдение, но това е отделен сегмент. За офиса можете да вземете “зелени”, за дома – обикновени.

За въпроси и консултации моля свържете се с нас на посочения телефон или по имейл и facebook.

Ремонт XBox360

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.