Компютър за дома и офиса

Компютър за дома и офиса

Компютър за дома и офиса

Домашният офис компютър не изисква голяма производителност, и от какво можете да спестите?

Такъв компютър, който да се използва за гледане на видеоклипове, сърфиране в Интернет и леки не изискващи много ресурс игри, ви дава възможност да спестите пари. Ще ви дам общи препоръки, които да ви помогнаха да направите своя избор.

Първо, можете да откажете от мощна и скъпа видеокарта и да използвате видео адаптер, който има отлична производителност и сравнително ниска цена, например AMD Radeon RX 560 4GB или вградените в процесорите такива.

Дънната платка може да бъде заменена и с по-евтина, например ASUS MAXIMUS VIII HERO.

Второ, за домашна употреба можете да изберете по-малко ефективен процесор, Core i3 ще бъде достатъчен.
И трето, можем спокойно да да инсталираме 8GB, тази сума е достатъчна за абсолютно всички задачи за домашен компютър.

По този начин ние получаваме оптималната конфигурация на доста мощен домашен компютър, който лесно ще покрие вашите нужди, и в същото време може да бъде лесно надграден.

Офис компютър

За да работим в офиса, не се нуждаем от такава дънна платка, както в горните примери, защо да плащаме за неизползвани ресурси? Всяка платка на LGA1151 ще се справи с всички задачи (това е името на гнездото за съвременните процесори). По правило видео адаптерът и звукът вече са интегрирани и не е необходимо да ги купувате допълнително. Особено внимание трябва да се обърне на наличието на необходимите портове, които ще бъдат необходими за свързване на офис техника.

Компютър за дома и офиса

По този начин офисният компютър ще изисква дънна платка, процесор (Core i3), RAM (4-8GB), устройство (по-добър SSD с необходимия размер) и кутия (по-просторен – по-добро охлаждане).

Компютър за гледане на интернет и видео
Компютърът за сърфиране в Интернет и гледане на филми не изисква сериозно захранване. За тези задачи е подходящ всеки модерен хардуер и процесор с интегрирана графика. Единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е количеството RAM. Тя трябва да бъде поне 4GB, а за предпочитане 6-8. Основният потребител на RAM е операционната система, браузърът е на второ място, синхронизирането му с други устройства също изисква ресурси.

Компютър за дома и офиса
Ако имате нужда от информация относно нашите услуги или въпроси свързани със запитвания или заявки, приканваме Ви да се свържете с нас.

Преминаване Windows 7 към Windows 10

Услугите на НАП, какъв компютър?

Какво е JAVA?

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.