Крипто-Virus и как да се справим с тях.

Крипто-Virus и как да се справим с тях.

Crypt Decrypt Virus Ransomeware. Тази Коледа и Нова година няма да мине без масирани вирусни атаки. Само за последните няколко дни получихме повече от десет обаждания от клиенти, чиито лаптопи бяха поразени от крипто вируси. Криптиращите вируси са това нещо, което не бих пожелали дори на най-големия си враг. Тези вируси поразяват избирателно личните данни и файловете на потребителите. Докато се усетите всичките ви файлове: снимки, документи, чертежи, мейли, бази данни, всичко се криптира и отива в отвъдното завинаги и необратимо. Най-опасните разновидности са тези на Cryptolocker–ите от последно поколение. Те се промъкват незабелязано във вашия компютър и за минути са в състояние да криптират огромно количество лични файлове.Ако имате нужда от помощ и/или имате въпроси, свържете се с Нас.

Винаги бъдете предпазливи, не щракайте автоматично на всеки получен e-mail.Търсете логиката, не емоцията. Логично ли е да получите e-mail от този конкретен човек, с тази конкретна информация. Вижте примера по-долу.Преглеждаме внимателно заглавието(темата) на e-mail. Темата свързана ли е с моята работа? Преглеждайте писмата в папка спам особено внимателно. Не си правете експерименти, дали антивирусната ще засече вируса. Ако имате и минимално съмнение, веднага се консултирайте се с нас или друг специалист по компютърна поддръжка. Мейл клиент – използвайте адекватен и съвременен такъв. Някои от старите e-mail клиенти не визуализират предупрежденията за вирус.
Това драстично увеличава риска за Вас ,правилата в пощата ви. Тази точка важи особено за хората, които имат нагласено правило всичко да влиза в inbox и да пропуска spam проверките.

Офис2 - София
Склад - София
Офис - Перник
Офис - Владая
 
 
 
Share This