Инсталиране на локална мрежа

Инсталиране на локална мрежа

Инсталиране на локална мрежа

Днес повечето малки фирми и офиси разполагат с няколко компютъра, на които работят определен брой служители. Дори при по малко хора у дома можете да намерите няколко устройства, каито искате да свържете и благодарение на които всеки член на семейството може да прави това, което обича или да играе игри в домашната мрежа.

Следователно, когато има нужда от споделяне на принтер, файлове и свързване с Интернет, инсталирането на локална мрежа ще бъде най-добрият вариант. След като бъде изградена, всички персонални компютри ще се обединят в една мрежа.

Днес мрежовата инсталация се предлага от различни специализирани фирми, чиято основна дейност е свързана с предоставянето на компютърни услуги. Този процес може да се осъществи независимо, че се изискват специални знания и умения.

Инсталиране на локална мрежа

Настройка на мрежата

На първо място, трябва да решите как ще бъде инсталирана мрежата: има няколко опции. За тези потребители, които не искат да се задълбават отново в карантията на компютъра си, можете да използвате USB лан карти. Но в съвременните условия и постигнатия напредък в областта на информационните технологии дори това може да се избегне. Тъй като понастоящем повечето компютри са оборудвани с вградени мрежови адаптери, освен това най-новите модели устройства поддържат дори безжична комуникация.

Важно е да запомните, че мрежовата инсталация винаги променя конфигурацията на всеки персонален компютър, който е включен в него, така че не забравяйте предварително да копирате всички данни или да запишете файловете с данни на сменяеми носители.

За да провеждате всичко правилно и ефективно, трябва да направите всичко стъпка по стъпка.

Първо, след като изберете типа мрежа и изберете необходимото оборудване, инсталирайте го.

След това ще трябва да се свържете с интернет. След това свържете компютрите и стартирайте съветника за настройка на мрежата. Важно е да знаете, че този процес е подходящ само за безжични мрежи.

След приключване на всички действия мрежата трябва да бъде проверена. Ако сте направили всичко правилно, ще видите иконите на компютъра, на който работите. Както и всички останали компютри и принтери, обединени в една мрежа.

Ако мрежовата инсталация не е успешна по някаква причина, свържете се със ИТ специалисти, които се занимават с такива проблеми. За щастие има голям брой такива специализирани компании. Обхватът на много услуги за аутсорсинг, извършвани от такива компании, включва избора, инсталирането и въвеждането в експлоатация на мрежа. Богат опит, обширни познания и ежедневна практика на ИТ специалистите им позволяват да завършат инсталацията на мрежата в най-кратки срокове.

За всеки наш клиент се грижи добре обучен и подготвен екип от IT специалисти.
Компютърен Сервиз

Компютри лаптопи.
Сервиз Лаптопи – Люлин

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Офис - Перник
Сервиз - София - Център