Избор на дънна платка

Избор на дънна платка

Избор на дънна платка. Тя е обединяващ елемент за всички компоненти на компютъра. Често хората са склонни да подценяват важността му, въпреки че скоростта, надеждността и стабилността на работата зависят пряко от нея.

В допълнение, дънната платка има интерфейси за свързване на външни устройства и мрежови конектори. Скоростта на мрежата също зависи от характеристиките на дънната платка. Така че изборът на тази част от компютъра трябва да се поеме с пълна отговорност и в никакъв случай не трябва да спестявате.

Надеждност. Asus и Gigabyte са едни от добрите марки. Те действат по основното инженерно правило – колкото по-просто, толкова по-надеждно.

Избор на дънна платка

Speed. Разликата може да се види само в тестовете или да го усетите със седмото си чувство 🙂

BIOS. Специална програма “вградена” към в платката. Актуализирайте внимателно или помолете специалист да направи това.

Уважаващите себе си компании продават компютри с актуализирани версии на BIOS.

SATA III. Ако използвате бързо SSD устройство, изберете дънна платка със SATA III. Миниатюрните твърди дискове вече се появиха и под формата M.2. Това е ясна тенденция в индустрията.

Избор на клавиатура и мишка, разбира се, можете да ги изберете в цвета на кутията, но мишката трябва да е оптична или лазерна. Ако имате мишка с топче, която се разхожда наоколо – пратете я в музея или я изхвърлете. Има и безжични решения които трябва да вземете в предвид, но днес добрата безжична мишка е няколко пъти по-скъпа от обикновената мишка такава.

Избор на DVD диск за компютър
DVD устройство струва около 30 лева, но днес компютрите често се купуват без DVD устройство. Флаш устройствата силно ги изместиха. Но четецът на карти на предния панел очевидно би бил от полза.

Избор на дънна платка

Ако не успеете да оптимизирате компютъра си по желаният от Вас начин, можете да се обърнете към нашият екип и специалисти в областта на информационните технологии.

Оптимизиране и ремонт на Windows
Ремонт Възстановяване OS

Най-добра дънна платка

Компютърен Сервиз

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник