Проблеми в работата на компютъра и тяхното решение.

Проблеми в работата на компютъра и тяхното решение.

Проблеми в работата на компютъра могат да доведат до сериозни и доста значителни проблеми – особено при загуба на важни документи.

1. Липса на мрежа.

За да се справите с мрежовите проблеми, първо трябва да откриете точния проблем. При липса на интернет проверете рутера. Опитайте да рестартирате рутера или суйча. В случай, ако това не помогне, проверете дали всички кабели са свързани, ако е така, тогава проблемът е в интернет доставчика, обадете се на техническата поддръжка.

В случай, че рутерът е недостъпен, трябва да проверите дали WLAN на устройството е включен. Както рутерът, така и лаптопът имат LED бутони и индикатори. Поставяте WLAN USB флаш устройството в друг слот или свързвате устройството чрез LAN мрежов кабел, за да проверите и оптимизирате настройките.

2. Проблеми с USB

Ако вашето USB устройство не функционира, опитайте да го преместите в друг конектор. Факт е, че устройства като външни твърди дискове функционират по-ефективно в USB 3.0 портовете, поради повечето енергия.

Изберете елемента „USB контролери“ в диспечера на устройства – ако след отварянето на този елемент видите жълта икона с удивителен знак, кликнете с десен бутон и актуализирайте драйвера.

3. Възстановяване на изтрити файлове и дялове

В повечето случаи изчезването на файлове, свързани с случайното им изтриване или форматиране на USB. Ако изтритите данни преди това не са били прехвърлени на външни устройства, можете да ги върнете благодарение на програмата Recuva.

Ако сте сигурни, че файловете са изчезнали сами, незабавно архивирайте абсолютно цялата информация, защото това може да означава началото на края на вашата система. Ако предложената по-горе програма не ви помогне, използвайте TestDisk и PhotoRec, а в случай на загуба на дялове на диска опитайте да използвате програмата – EaseUs Partition Recovery.

4. Неправилно зададена дата и час.

Сервиз Компютри – Люлин

Ако датата и часът са неправилно конфигурирани на вашето работещо устройство, това може да доведе до проблеми при работата му. В такива ситуации https сайтовете може да не се отварят, тъй като се оказва, че сертификатите са получени грешно. Ако след всяко рестартиране системата има проблеми с правилното показване на часа и датата, тогава трябва да смените CMOS батерията на дънната платка. Времето за правилна работа на тези батерии е от пет до десет години.

Проблеми в работата на компютъра.
За всеки наш клиент се грижи добре обучен и подготвен екип от IT специалисти
Компютърен Сервиз

Повредeна дънна платка

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Офис - Перник
Сервиз - София - Център