Профилактика, ремонт на Lenovo G580 – почистване

Профилактика, ремонт на Lenovo G580 – почистване

Почистване и разглобяване на лаптоп, Ремонт Кабел Матрица Профилактика.

Завършваме ремонт на Lenovo G580

цялостно почистване, което включва профилактика на охладителния блок, вентилатора, смяна на термо паста и термо пад. Поправяли сме доста такива лаптопи и гарантираме, че ще останете доволни! Всичко мина успешно и машината вече не прегрява!

Основната причина за ремонтът на този лаптоп е не работещ дисплей. След отваряне и диагностика е видно, че кабелът свързващ дъното с матрицата е видимо повреден. Извършен е ремонт на съответният и е приведен в нормално техническо състояние.

Почистване и разглобяване на лаптоп, ремонт на кабел.

За да започнем почистването, трябва задължително да свалим батерията ! След изваждането й се развиват винтовете на капака на долния корпус, който чрез плъзгане се изважда. Хард диска се освобождава от винтовете и се сваля. Оптичното устройство също се освобождава от винта и се изважда. WiFi платката се освобождава от винта й и се премахват кабелите от антените. Следва развиване на всички винтове държащи долния корпус. За по-лесно изваждане на клавиатурата можем да я побутнем с отвертка от мястото на крепежните елементи. Сваляме лентовия кабел и я изваждаме. Освобождават се лентовите кабели на тъчпада и на бутона за включване. Отвива се крепежния винт и горния корпус се сваля като се откачи от щипките. От дънната платка се разкачат всички кабели. Демонтират се тонколонките и платката на бутоните на тъч пада. Дънната платка се освобождава от крепежния винт, изважда се кабела на захранващата букса и дъното се изважда. Отвиват се всички винтове държащи охладителя. Освобождава се кабела на вентилатора и термалният модул се сваля. Вентилатора също може да се отдели от охладителя.
Почистване на вентилатора и охлаждането Lenovo G580

Почистване и разглобяване на лаптоп. Ремонт Кабел Матрица Профилактика

Свалените елементи се почистват старателно с четка и обдухват. Старата термо паста се отстранява и на нейно място се поставя нова. Вентилатора се монтира към охладителя и термалния модул се поставя на дъното. Затягат му се винтовете в последователност означена с цифри на крачетата на модула. Вентилатора се включва към куплунга и дъното се монтира към долния корпус. Монтажа става в обратна последователност като на края, лаптопа се включва и се тества при максимално натоварване.

За повече подробности свържете се с Нас и във FaceBook.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Офис - Перник
Сервиз - София - Център
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.