Sony Playstation Ремонт – почистване и смяна на хард диск

Sony Playstation Ремонт – почистване и смяна на хард диск

Sony Playstation Ремонт

Профилактика на игрални конзоли PlayStation и Xbox. Почистване на игровата конзола от прах с подмяна на термична паста.

Игралната конзола, като всяко друго компютърно оборудване, се нуждае от периодична превантивна поддръжка. Предотвратяването на игровите конзоли включва както външно почистване на кутията, така и пълен анализ на устройството за почистване на прах отвътре. Освен това, като част от профилактиката, старата термо паста върху процесора се подменя с нова.

Как да определим дали телевизионната игра се нуждае от почистване.

Превантивното почистване на игровата конзола трябва да се извършва ежегодно, само в този случай тя ще работи правилно в продължение на много години. Ако установите, че започва да вдига много шум и прегрява по време на работа, време е да я почистите от прах и мръсотия, а също така да замените старата паста на процесора с нова, за да подобрите топлопредаването.

Почистване на прах и мръсотия от охладителната система на игровата конзола PlayStation и Xbox • PcWork-bg.com

Повечето повреди на вътрешните компоненти на конзолата са свързани с нейното прегряване. Защо това се случва? Причината е проста – прах, който при влизане в системата за охлаждане се натрупва и се наслоява върху лопатките на радиатора и охладителя. Това запушване пречи на нормалната циркулация на въздуха вътре в корпуса и предотвратява отделянето на топлина.

Много потребители се чудят “Как сами да почистите игровата конзола от прах у дома”, опитвате се да го направите сами, като същевременно имате основната представа за процеса на почистване на устройството. Обикновено това самопочистване се ограничава до издухване с прахосмукачка и сгъстен въздух. Разбира се, такава процедура също не трябва да се пренебрегва и тя може да се прави всеки месец.

Sony Playstation Ремонт

Но поне веднъж годишно конзолата за игра трябва да бъде напълно разглобена, за да се извърши висококачествено премахване на праха на цялата охладителна система. Ако просто го издухате, вътре в нея се натрупват прахови бучки и пречат на нормалната му работа.

Колко струва да почистите игровата конзола от прах в сервизния център на PcWork-bg.com? Цялостно почистване на конзола (PS4 / PS3 / PS2) 360 / Xbox One с пълен анализ и почистване на всички елементи, както и замяната на старата термо паста със нова и по-добра.

Не забравяйте да почиствате конзолата всяка година!

Не пренебрегвайте своевременното почистване на игровата конзола от прах и мръсотия. Повечето от повредите, които поправяме, са свързани с прегряване на конзолите. Донесете вашата конзола при нас в “PcWork-bg.com” и ние бързо ще свършим цялата работа.

За всеки наш клиент се грижи добре обучен и подготвен екип от IT специалисти
Компютърен Сервиз

Инсталиране на игри, ъпгрейд и мод на компютър

Антивирусна програма – инсталиране. Защо?

0/5 (0 Reviews)