Избор на графична карта

Избор на графична карта

Избор на графична карта

Ако вградената видеокарта е добра (защото е евтина). Тя е добра за офис или домашен компютър, който се фокусира върху интернет, гледане на видеоклипове и писане. Тя не е достатъчна за новите и тежки 3D игри. Има само два добре производителя на процесори за видеокарти. Това са nVIDIA и ATI, последните придобити от AMD.Цените им са приблизително еднакви. nVIDIA е по-популярна, но има и много фенове на ATI.

Пример за евтина игрална видеокарта е AMD Radeon RX 580. Видеокартата се ускорява перфектно и в същото време работи стабилно. Radeon RX 580 е идеален за всички съвременни игри, когато задавате средни настройки. Комбинацията от атрактивна цена и достатъчно висока производителност, леко подобрена с увеличаване на тактовата честота на графичния процесор, прави Radeon RX 580 една от най-успешните видеокарти в средния ценови сегмент.

Фирмите, произвеждащи дънни платки, като правило, също произвеждат видеокарти, но има и специализирани марки. Тъй като видеокартата вече е интегрирана в хибридни процесори, няма смисъл да я купувате отделно. Това е напълно достатъчно за работа с офис приложения.

Какво да търсите при избора на видеокарта за игри:
Количеството памет. Минимум 4GB, за предпочитане 8GB, най-добре DDR5 или DDR6. Колкото по-висока е честотата, толкова по-бърза е паметта.

Скоростта на видео процесора. По-бързо означава по-скъпо и по-горещо.

Избор на графична карта
Шумът. Бързите видеокарти стават по-горещи от процесора. Ако на процесора можете да промените охладителната система на по-малко шумна, това не може да се направи на видеокартата, тъй като тя е плътно фиксирана.

Избор на компютърна RAM памет
Избор на памет с произволен достъп Обичайната честота – 2133 MHz. Овърклокнатата памет е по-малко надеждна и производителността не се повишава много, по-добре е да овърклокте процесора и графичната карта.

Изберете памет по двойки. Т.е. по-добре е да поставите две банки с памет от 4 GB всяка отколкото едина 8 GB. В този случай ще получите двуканален достъп до паметта и ще ускорите работата с нея. Това важи особено за процесорите с интегрирана графика. От друга страна, ако има само два слота за памет, по-добре е да оставите един свободен за бъдещо надграждане.

4GB са достатъчни за офис машини, 8-16GB са достатъчни за съвременните игри. Ако вашият компютър ще има повече от 4 GB, тогава обърнете внимание на капацитета на операционната система. Трябва да е 64-битов, Windows 32bit – няма да вижда повече от 3.5GB.

Геймърски за дълго

Компютър за дома и офиса

Избор на кутия и захранване

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги.

0/5 (0 Reviews)