Какво е JAVA?

Какво е JAVA?

Какво е JAVA?

Java или Джава е обектно-ориентиран език за програмиране. Кодът, написан на Java, не се компилира до машинен код за определен процесор, а до специфичен за езика код, наречен байт код. Поради това за изпълнението на програма, написана на Java, е необходима виртуална машина (на английски: Java Virtual Machine).

Лесната преносимост между различните платформи (софтуерни или хардуерни) – веднъж написана и компилирана, една Java-програма може да бъде стартирана на компютри независимо от архитектурата или от операционната им система.

Android апликации

Ако отворите своя Android смартфон ще видите множество приложения, използващи Java в комбинация с with Google Android API, което пък е подобно на JDK.

Как да ускорите Android телефона Част3

Сървърни приложения във финансовата сфера

Java е особено популярен език в банковата сфера и финансовите услуги. Използва се за писане на server side приложения, които получават данни директно от сървъра , обработват ги и ги изпращат към слведващия процес.

Какво е JAVA?

Java web

Java се използва и в e-commerce сферата и при уеб апликациите. Съществуват множество сървиси, създадени използвайки frameworks. Приложения базирани на Java се използват и в правителствения сектор, здравеопазването, образованието и др.

Услугите на НАП какъв компютър?

Приложения за търговия

Тук говорим отново за финансовата сфера, но в частност trading индустрията.

Какво е JAVA?
Софтуерни тулове с Java

Множество тулове за разработка на софтуер са написани на Java. Дори оpen source технологии като Open Office използват Java.

И няколко любитни факта:

1.1 милиарда десктоп устройства използват Java;
930 милиона Java Runtime Environment се свалят всяка година;
3 милиарда мобилни телефона използват Java;
100% от всички Blu-ray плеъри използват Java;
Java задвижва принтери, уеб камери, игри, навигационни системи за коли, станции за заплащане на паркинг, терминали за онлайн плащания и много други.

Посетете нашата фейсбук страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Сервиз - София - Център
Офис - Перник
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.