Оптимизация и настройка на Windows

Оптимизация и настройка на Windows

Оптимизация и настройка на Windows.

Оптимизация, Оптимизация, Оптимизация.

След инсталирането на операционната система Windows на компютъра, не e възможно да се каже с точност дали ще работи по оптимален начин. Съветите в тази статия ще ви дадат възможност да адаптирате Windows 7, 8 или 10 към вашия компютър.

Windows е проектиран да се инсталира на почти всеки компютър или лаптоп, а в случай на неизправност или необходимост от ремонт на лаптоп се свържете с нашия сервизен център. Но със стандартната инсталация на Windows ще имате достъп само до основните настройки. По-долу ще опишем оптимизираните настройки на Windows 7, 8 и 10.

Оптимизация и настройка на Windows. Основни настройки

1) Изтеглете ISO файла от Windows (работи за Windows 7, 8 и 10).

Голям брой потребители нямат DVD, за да инсталират системата. Без да харчите средства, за да получите оригинала за създаването на DVD или флаш устройство, можете да посетите сайта (http://goo.gl/5i82Te).

2) Инсталиране от флаш устройство (работи за Windows 7, 8, 10).

Дисковете вече са отживелица, така че можете да инсталирате Windows 7, 8 и 10 от флаш устройство. За да направите това, Microsoft предлага помощната програма Media Creation Tool в няколко версии. За Windows 8 тук – (http://goo.gl/2S5Snh), а за Windows 10 тук – (http://goo.gl/7QdYaJ). Благодарение на тази програма можете да заредите Windows и да създадете USB флаш устройство за зареждане.
За да изпълните тези действия с Windows 7, ще трябва да запишете ISO образ на USB флаш устройството. За да направите това, можете да използвате безплатната програма Rufus.

3) По време на инсталацията на Windows 8 и Windows 10

ще получите предложение за инсталиране на елемент за „Увеличаване на скоростта“. Ние не ви съветваме да избирате “стандартни настройки”, защото в този случай операционната система придобива впечатляващ списък с права за външен достъп. За да откажете такава оферта, в долния ляв ъгъл кликнете върху „Настройки на параметрите“, ако това е Windows 10 или „Настройки“, ако е 8.1, а след това изключете всички опции, като изберете „Disabled“.

4) Акаунт (работи за Windows 8 и 10)

По време на инсталирането на Windows 8, силно препоръчва да създадете акаунт на Microsoft, за да влезете. Въпреки това, малко хора знаят, че можете да го направите без него, а в долната част с малки букви се посочва опция за локален акаунт. Изберете елемента “Пропускане на тази стъпка” и направете локален акаунт на устройството.

5) Промяна на парола (работи за Windows 8 и 10)

Стандартният начин да защитите профила си в Windows е парола. Но, като се започне с осмата версия на Windows, имате възможност за алтернативна защита на компютъра. Въведете “Настройки” и изберете “Акаунти”, ако е Windows 10, при Windows 8, изберете “Опции / Промяна на настройките на компютъра / Акаунти”. И в двете операционни системи стигаме до секцията “Login Settings”, изберете “Password” и една от опциите “Graphic Password” или “PIN Code”. “Graphic password” е удобен, когато работите на сензорни дисплеи, “PIN-код” на стационарни компютри или лаптопи.

6) Деактивирайте защитата (работи за Windows 8 и 10)

Всички следващи операционни системи на Microsoft след “7” са защитени от вируси с автоматично инсталиран Windows Defender. За да не се притеснявате, че вашите данни могат да се изпращат до Microsoft, трябва да отидете в “Настройки / Детайли” в антивирусната програма и да деактивирате “Автоматично изпращане на примерни файлове …” – този метод е предвиден за Windows 8. За “10” Трябва да деактивирате елемента “Автоматично подаване на информация”.

7) Резервни копия (работи за Windows 7, 8 и 10).

В повечето случаи потребителите не се възползват от възможността за създаване на резервни копия, поради факта, че Microsoft по никакъв начин не е опростила работата на потребители за съхраняване на лична информация, а и не си прави труда да посочи това. Но по принцип Windows има всичко необходимо за осъществяване на това действие. За да създадете резервно копие, ще ви трябва само външно устройство. В контролния панел изберете елемента “Система и сигурност”.

За всеки наш клиент се грижи добре обучен и подготвен екип от IT специалисти, като по този начин ви осигуряваме по-бързо и адекватно отстраняване на проблемите.

Ремонт Поправка Сервиз Компютри Лаптопи.

Избираме най-доброто за Вас

Осигуряваме външен IT отдел – най-разпространеният и ефективен метод за IT поддръжка в света. Влагате значително по-малък финансов ресурс от този, който бихте вложили при нает системен администратор във вашата фирма.

0/5 (0 Reviews)

Свържете се с Нас

Офис - София - Люлин
Офис - Перник
Сервиз - София - Център
 
© 2006 PcWork-bg.com - Всички права запазени.