Повредeна дънна платка

Повредeна дънна платка

Повредeна дънна платка

1) Няма видео сигнал

В ситуации, когато мониторът не получава картина, проблемът не винаги е във видеокартата, понякога може да бъде в дънната платка. За да проверите това. Трябва да свържете монитора към един от другите изходи на видеокартата или да го включите в друга (ако имате такава). Ако след извършването на тези действия картината все още липсва, тогава има проблеми в дънната платка.

2) Температурата на процесора (CPU) не се повишава

Също така, симптом на неизправност в дънната платка може да бъде липсата на повишаване на температурата на процесора. Включете компютъра и оставете да работи известно време (буквално няколко минути). След това го изключете и леко докоснете ръбовете на радиатора на процесора.
Ако след извършените действията покритието или ръбовете са студени, това означава, че дънната платка не поддържа процесора (в някои случаи обновяването на BIOS помага) или дънната платка е повредена и захранването не се подава към процесора. Ремонт на повредено дъно.

Повредeна дънна платка

3) Звук от дънната платка

В голяма част от случайте, когато включите компютъра той произвежда звук. Ако не чувате никакви звуци, докато включвате компютъра, тогава дънната платка е дефектна. Ако обаче компютърът ви не е издавал никакви звуци, и преди, е възможно да сте блокирали известията на BIOS.
Ако е така, просто нулирайте настройките и звукът ще се появи. В допълнение, има ситуации, когато дънната платка просто не е оборудвана с високоговорител, тогава трябва да я закупите сами. Много е важно при поставянето на високоговорителя съединителите да са правилно свързани.

4) Разпознаване чрез тестер

За по-точно и надеждно отстраняване на неизправности Ви съветваме да зареждате POST диагностика с PCI или PCI-e конектор. Това устройство ще струва от 8 до 32 щатски долара. В това устройство се инсталира светодиоден индикатор, с помощта на който може да се открият някои грешки чрез показване на POST кодове. Ако тази платка не покаже нищо, след като бъде поставена във всеки от слотовете, тогава грешката е в дънната платка.

Повредeна дънна платка

Проблеми в работата на компютъра и тяхното решение.

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги.

Loading...
0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.