Видео карти втора ръка

Видео карти втора ръка


Артефактите при видео карти втора ръка са изкривявания, които се появяват на екрана на компютър или лаптоп.

Те приличат на вертикални и хоризонтални ивици, цветни точки или отблясъци. Тези изкривявания не са статични: те могат да се движат и да се появяват на различно място всеки път. 

Възможни причини:  Прегряване поради неизправности на охладителя; Проблем в захранващия блок; Неизправност на дънната платка или процесора; Физически щети от падане или удар.

За да премахнете артефакти на екрана на компютъра или лаптопа и да не го повредите, свържете се със сервизния център. Опитен техник бързо ще разбере каква е причината за проблема и ще намери най-доброто решение.

Артефакти при видео карти втора ръка могат да възникнат и поради софтуерни причини:

Неправилни настройки; Остарели или неправилни драйвери; Грешка в приложението; Несъответствие на техническите характеристики на компютъра с използваните програми – например високи графични изисквания в някои игри. Ако компютърът вече е на няколко години и характеристиките на при видео картите втора ръка са недостатъчни, отидете в настройките и намалете качеството на графиката.

Не забравяйте да актуализирате редовно драйверите си. Много потребители смятат, че се актуализират автоматично, но това не е така. Не забравяйте да проверявате от време на време за нови драйвери, актуализации на библиотеката и други софтуерни компоненти. Важно е да следвате правилната последователност на зареждане, особено за софтуера на видео картата: първо деинсталирайте старата версия и след това изтеглете новата.

Случва се и обратната ситуация: артефакти се появяват след актуализиране на драйверите. Производителите понякога пускат версии с бъгове. Ако артефактите се появят непосредствено след следващата актуализация, изтрийте старата версия и изчакайте няколко седмици, за да бъде пусната новата.

Ако имате нужда от съвет относно видео карти втора ръка може да се свържете с НАС.

Вентилатор за лаптоп

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги

Loading...
0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.