Поправяне на дрифт на PS5 джойстик

Поправяне на дрифт на PS5 джойстик

Поправяне на дрифт на PS5 джойстик

Вземайки под внимание тези фактори, iFixit е прегледал официалната документация на ALPS, за да провери издръжливостта на своите компоненти, и както са успели да разберат, пръчките обещават издръжливост от 2 милиона цикъла, което според тях би означавало 400 часа игра.

Първо не се опитвайте да отваряте вашия контролер DualSense сами. Дори и да го направите възможно най-внимателно, отварянето му ще анулира гаранцията ви. Което означава, че ако не успеете да го поправите, дори няма да можете да го върнете за да получите нов. Ако разбира се ви се чака един месец за подмяна.

Поправяне на дрифт на PS5 джойстик

В 90 процента от случаите проблемът е механичен и трябва да бъде отворен и разпоен аналога и на негово място да бъде запоен нов такъв. След това джойстика става като нов.

Въпреки че отклонението на контролера на PlayStation 5 се дължи предимно на хардуерни проблеми. Вие все пак можете да изключите всички потенциални софтуерни проблеми, които може да са причина за проблема. Нулирайте вашия контролер DualSense. За това ще ви трябва кламер или безопасна игла.

В заключение вероятно Вашият контролер ще продължи да има проблеми защото е необходима смяна на аналоговият стик, той трябва да се разпой от платката и да се запой нов, това решава проблема и джойстика става като нов.

По същество сензорите на джойстика преждевременно се износват. За съжаление, разглобяването на контролера е задължително тъй като износването е неизбежно.

Джойстика и аналога дрифти

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги

Loading...
0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.