Сервиз за лаптопи София

Сервиз за лаптопи София

Сервиз за лаптопи София
Проблем 4.

Лаптопът издава шум, докато работи. Лаптопът се включва и всичко работи отлично, с изключение на това, че издава някакъв постоянен странен шлайфащ или тракащ шум.

Възможен проблем: В повечето случаи този шум идва от охлаждащия вентилатор или твърдия диск. Погледнете по-отблизо вентилатора за охлаждане. Ако вентилаторът не се върти, но лаптопът издава шум, вероятно той идва от твърдия диск. Архивирайте всички лични данни възможно най -скоро и сменете твърдия диск.

Проблем 5.

Лаптопът се изключва или замръзва. Лаптопът работи правилно, но след известно време замръзва или се изключва без предупреждение. Когато това се случи, дъното е горещо. Освен това вентилаторът за охлаждане работи по-силно от обикновено.

Възможен проблем: Най-вероятно това е проблем, свързан с топлината. Това се случва, защото радиаторът на вентилатора е запушен с прах и процесорът не се охлажда правилно. Почистването на вентилатора и радиатора от прах трябва да го поправи.

Проблем 6.

Батерията не се зарежда правилно. Батерията спря да се зарежда правилно. Той изобщо не се зарежда или зарежда само след като регулирате позицията на щепсела на адаптер вътре в захранващия конектор.

Сервиз за лаптопи София

Възможен проблем: Неизправна батерия. Ако не се зареди напълно, опитайте отново да свържете отново батерията. Също така, опитайте да стартирате лаптопа само на адаптер с извадена батерия. Ако работи добре адаптер, най-вероятно това е или лоша батерия, или повредена дънна платка. Опитайте първо да смените батерията.

Ако батерията се зарежда само след като регулирате позицията на върха на  адаптер вътре в конектора, най-вероятно това е повредило жака.

Проблем 7.

Подсветката на екрана не работи. Лаптопът се стартира правилно, но след известно време подсветката на екрана се изключва. Изображението все още се появява на екрана, но е много тъмно. В някои случаи подсветката на екрана никога не стартира и всичко, което виждате, е много слабо изображение.

Възможен проблем: Най-вероятно това е или повреден инвертор на екрана, или повредена  подсветка (CCFL). Когато някое от тях се повреди, подсветката спира да работи. За да отстраните проблема, ще ви трябват някои резервни части: или нов работещ инвертор.

Ремонт на лаптопи София

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги

Loading...
0

Your Cart Is Empty

No products in the cart.