Защо моята PS5 не се включва?

Защо моята PS5 не се включва?

Независимо дали имате работа с прегряваща PlayStation или търсите инструкции как да свържете своя PS5 контролер към вашия компютър, нашите експерти могат да ви помогнат. Ето някои стъпки за отстраняване на неизправности, които да опитате, когато вашата PS5 не работи.

Защо моята PS5 не се включва? Има много причини вашата PS5 да не стартира или да не се включва. Ето някои от най-често срещаните:

Повреда на конзолата
Дефектен разклонител, кабел или електрически контакт
Натрупване на прах и насекоми

Софтуерни или хардуерни проблеми

Проверете своя HDMI кабел. Ако не виждате изображение на вашия телевизор, когато стартирате своя PS5, опитайте първо да проверите връзките. Проверете HDMI кабела, за да се уверите, че не е повреден и правилно свързан към HDMI порта на вашата PS5 и на телевизора.

Ръчно рестартирайте вашия PS5
Ако конзолата ви PS5 не се включи, след като влезе в режим на почивка, задръжте бутона за захранване за 15 секунди. Може да искате да деактивирате режима на почивка в настройките си, за да предотвратите това да се случва.

Ако конзолата ви спре да работи, ние ще се погрижим за ремонта.
Уверете се, че вашата PS5 е напълно изключена, без включени или мигащи светлини.
Изключете захранващия кабел от вашата конзола за поне 30 секунди.
Включете отново кабела и натиснете бутона за захранване на вашето устройство, за да опитате да го рестартирате.
Възможно е вашият PS5 да не се включи, защото има проблем с контакта или кабела. Опитайте да използвате различен кабел и да включите устройството си в друг контакт.

Защо моята PS5 не се включва?

Актуализирайте софтуера на PS5

Ако сте успели да стартирате своя PS5 в безопасен режим, опитайте да изтеглите най-новата версия на системния софтуер на USB устройство и да го инсталирате ръчно.

Почистете конзолата си
Във вашия PS5 може да се натрупа прах, което да доведе до прегряване и хардуерни проблеми, което може да попречи на стартирането на вашата конзола.

Една хубава топла конзола също е идеалното скривалище за буболечки, които да направят втори дом. Когато твърде много буболечки влязат във вашия PS5, той няма да може да се включи. Ако подозирате, че имате такива помолете експертите по ремонти на игрови конзоли да ги премахнат.

Защо PS5 прегрява?

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги

Loading...