PS4 PS5 не се включва

PS4 не се включва

PS4 PS5 не се включва
Нека да преминем към разглеждане на някои от най-често срещаните проблеми, които карат PS4 да не се включва, както и някои лесни решения „Направи си сам“.

1: Дефектен или разхлабен захранващ кабел

Понякога причината за проблема е просто, че захранващият кабел не е включен в задната част на PS4 PS5  напълно. Друга възможност е захранващият кабел да не пасва правилно в конзолата и да изглежда разхлабен. В такъв случай може да имате грешен захранващ кабел, ако сте го купили от продавач втора употреба. Ето някои решения:

Първо проверете дали захранващият кабел е правилно включен в конзолата. Уверете се, че е включен докрай и че нищо не пречи да бъде включено напълно.
Друго лесно решение, което можете да опитате, е да изключите захранващия кабел и да го оставите да престои за минута. След около минута го включете обратно и опитайте да го включите отново.

2: Дефектен разклонител

Ако вашето устройство е включено в разклонител, възможно е разклонителят да е дефектен или просто да не може да се справи с натоварването, от което се нуждае игровата конзола. Ето какво можете да направите:

Лесен тест, за да видите дали разклонителят ви не работи, е да включите конзолата директно. Ако вашата конзола се включи след това, можете да знаете, че вашият разклонител е повреден или не може да се справи с количеството енергия. От което се нуждае вашата конзола.

3: Насекоми в конзолата

За съжаление конзолите за игри са идеалното място за живеене на насекоми, защото са тъмни и топли. Поради това е много често хората да имат нашествия от насекоми вътре в своите конзоли, особено във влажен климат.

Най-доброто решение за това е да отворите своя PS4 PS5  и да го почистите, търсейки следи от насекоми, като хлебарки, мравки, молци или паяци.

Ако установите, че някое от тези насекоми е причинило значителна повреда на вашето устройство и то не може да се включи. Може да се наложи да го изпратите за ремонт при нас. Въпреки това, имайте предвид, че ако насекомите са във вашия апартамент или дом, те могат да се върнат в конзолата ви дори след като я почистите.

4: Дефектен бутон за захранване

Ако сте изпуснали конзолата си PS4 PS5  или тя е била отваряна преди, може да проверите дали самият бутон за захранване е проблемът. Има няколко лесни решения за това в зависимост от модела на PS4 PS5 , който имате:

За всички модели лесен начин да проверите дали проблемът е в бутона за захранване е да включите конзолата в стената и да натиснете бутона за изваждане. Ако бутонът за изваждане работи, най-вероятно проблемът е в бутона за захранване.

Ако имате оригинален PS4 PS5 

, можете да опитате да премахнете горния капак и да проверите металната част, която седи зад бутона за захранване. Това метално парче докосва дънната платка, когато натиснете бутона за захранване. И ако е огънато или повредено по някакъв начин, може да не работи правилно.

Ако огъването на металната част обратно на място не отстрани проблема със захранването или ако металната част е повредена. Може да се наложи да закупите нова. Имайте предвид, че тази метална част е само в оригиналите на PS4 PS5 , но не и в други модели.

Ако имате модел, който не е оригиналът на PS4 PS5 , възможно е бутонът за захранване да е повреден от течност или да се е счупил. Имайте предвид, че смяната на този вид бутон за захранване сами може да бъде трудна, защото изисква известен опит в запояването.

5: Дефектно захранване

Понякога захранването вътре в PS4 PS5  е дефектно и трябва да бъде сменено. Препоръчително е захранването на PS4 PS5  да бъде заменено от професионалист.

Ако сте прегледали списъка по-горе и сте опитали всички възможни решения и вашият PS4 PS5 все още не се включва. Може би е по-добре да я донесете за ремонт. Каквото и да е причина вашият PS4 PS5  да не се включва, може да е нещо в дънната платка. Което може да изисква някой с много познания и опит да диагностицира.

Windows 11 не открива PS5 контролер

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги

Loading...