Windows 11 не открива PS5 контролер

Windows 11 не открива PS5 контролер

Windows 11 е сравнително нова операционна система. Някои потребители имат проблеми с техният PS5 контролер който не работи на Windows 11.

Контролерът PS5 DualSense е проектиран с обратна връзка и адаптивни тригери. Които позволяват на потребителите да се насладят на по-завладяващо игрово изживяване. Следователно огромен брой любители на игрите ще свържат своя PS5 контролер към компютър, когато искат да играят игри на компютър.

За съжаление, някои от тях се натъкват на проблема „Windows 11 не открива PS5 контролер“.

Решение 1: Уверете се, че вашият PS5 контролер е свързан правилно към компютъра

За да свържете PS5 контролер към компютър, можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 : Натиснете Win + I , за да отворите настройките на Windows .
Стъпка 2 : В левия панел изберете Bluetooth и устройства .
Стъпка 3 : В десния панел се уверете, че Bluetooth е включен. След това натиснете и задръжте бутона Споделяне и PlayStation на вашия PS5 контролер, докато индикаторът на контролера мига.
Стъпка 4 : На компютър щракнете върху опцията Добавяне на устройство и изберете Bluetooth , за да сдвоите PS5 контролера с вашия компютър.
Стъпка 5 : Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите процеса.

Като алтернатива можете също да използвате DS4Windows или Steam, за да свържете вашия PS5 контролер към компютър.

Решение 2: Проверете за проблеми в Bluetooth сигналите.

Ако около вас има други Bluetooth устройства, сигналите на PS5 контролера може да им пречат.

Решение 3: Проверете USB връзката

Ако свързвате вашия PS5 контролер към компютър чрез USB кабел, трябва да проверите дали USB портът или кабелът са счупени или повредени.

Решение 4: Заредете вашия PS5 контролер

Можете също така да се сблъскате с проблема Windows 11 да не открива PS5 контролер, когато вашият PS5 контролер е в състояние на ниска батерия. За да отстраните проблема, можете също да проверите батерията и да заредите своя контролер.

Решение 5: Актуализирайте драйвера за вашия PS5 контролер

Когато драйверът на устройството е остарял или несъвместим, можете също така да получите PS5 контролерът да не работи при проблем с Windows 11. В този случай можете да актуализирате драйвера за вашия PS5 контролер в диспечера на устройствата.

Защо моята PS5 не се включва?

Посетете нашата Facebook страница, там може да зададете своите въпроси и да получите компетентни отговори по теми свързани с компютърни услуги

Loading...